Як отримати посвідку на проживання в Польщі

Щоб переїхати на постійне місце проживання до Польщі на законних підставах, слід отримати дозвіл на проживання - особливий документ, що підтверджує право на проживання в країні. Передбачено кілька варіантів для отримання цього документа.
як отримати посвідку на проживання в польщі
Офіційна робота в Польщі.
Після того як ви знайдете роботу і успішно пройдете випробувальний термін, роботодавець зможе подати заяву в імміграційні органи з проханням про дозвіл прийняти вас на роботу. Такий дозвіл може бути отримано тільки в тому випадку, якщо на це робоче місце не претендують громадяни Польщі, що володіють необхідною кваліфікацією. До отримання дозволу ви не маєте права приступати до роботи.

2 крок

Після отримання дозволу вам необхідно з'явитися з ним в польське консульство, де ви зможете отримати візу з правом здійсненняробочої діяльності на території Польщі. Тільки після цього ви зможете приступити до роботи. Після 5 років роботи ви можете подавати заяву на отримання постійного виду на проживання.

3 крок

Наявність власного бізнесу в Польщі
Ви можете створити в Польщі власну фірму, вкласти в її розвиток необхідну кількість коштів, і як підприємець подати потім заяву на отримання тимчасового дозволу на проживання.

4 крок

Якщо фірма приносить вам необхідний рівень доходу - вид на проживання можуть продовжити. Після успішного ведення бізнесу протягом 5 років ви зможете подати заяву на отримання постійного виду на проживання в країні.

5 крок

Навчання в Польщі
Для надходження в польський ВНЗ потрібно скласти вступні іспити. Деякі навчальні заклади приймають абітурієнтів на платній основі без вступних іспитів. Для більшості іноземних громадян навчання в польських вищих навчальних закладах є платною. Виняток становлять тільки студенти, які булиспрямовані на навчання за програмами обміну, програмами допомоги особам з польським походженням і т. д.

6 крок

На час навчання студенту видається тимчасовий дозвіл на проживання. Під час навчання ви можете знайти собі місце роботи, і в разі хорошої успішності і успішного закінчення ВНЗ, у вас будуть всі шанси влаштуватися на роботу і продовжити дозвіл на проживання.





ЩЕ ПОЧИТАТИ